/ БГНЕС
Предупредителна стачка на служителите на авиокомпания „Луфтханза“ започва днес. В резултат ще бъдат отменени най-малко 800 полета за деня от и до летищата във Франкфурт на Майн, Мюнхен, Кьолн и Бремен. За засегнатите над 90 000 пътници е предвиден алтернативен полетен план, съобщиха от МВнР. На Летище София днес са анулирани полетите „Луфтханза” до и от Франкфурт с час на излитане 19 и с час на кацане 18.15, съобщиха за Дарик от аеропорта.

Приложение ни помага да изискаме правата си при проблем с полет
 
От сряда се очаква всички полети да се изпълняват по разписание. Министерството на външните работи съветва българските граждани, които ще пътуват с авиокомпания "Луфтханза", предварително да се информират за статуса на техните полети от интернет страниците на съответните летища.

Всеки четвърти полет на „Ер Франс“ се отменя заради стачка

Ер Франс
БГНЕС


"Ер Франс" смята да осигури 75 процента от полетите си за днес, заради продължаващата стачка на персонала. В събота, пети ден на стачните действия, се изпълниха 70 процента от полетите. Единайсет синдиката настояват за 6-процентно увеличение на заплащанията и призовават за нови стачни действия.

Какви права имат ощетените пътници заради полет?