Никой няма никакво намерение да съставя правителство, вървим към възможно най-бързи избори. Това заяви в отрицателен вот народният представител от ПГ "ГЕРБ - СДС" Любен Дилов-син.

Отрицателният вот Дилов направи във връзка с приетия по-рано от мнозинството тридневен срок за предложения между двете четения на промените в Изборния кодекс и след приемането на първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, предложен от ПГ "Има такъв народ". Без подкрепа останаха законопроектите, предложени от ГЕРБ, "Изправи се!Мутри вън!" и "Демократична България".

"Гласувах против, защото исках да дам възможност на моите бивши колеги все пак да се опитат да запазят илюзията, че подхождат отговорно към това, което се случва в момента. Този срок, който току-що гласувахме означава, че никой няма никакво намерение да съставя правителство, и че вървим към възможно най-бързи избори", заяви Дилов, след което добави, че ако греши, ще се извини и това ще е едно от най-щастливите по думите му извинения в живота.

Парламентът прие промените в Изборния кодекс, предложени от „Има такъв народ“

Дебатите по промените в Изборния кодекс в пленарна зала продължиха повече от три часа. Минути преди края на работния ден, заместник-председателят на парламента Татяна Дончева прекрати заседанието. Тя отчете, че предложение за удължаване на работното време не е направено, а да се започне с разглеждането на законопроект, за който има осем минути е неразумно. Ние наистина се надяваме, че ще въведем един разумен тон в обсъжданията и освен патос ще има и чуваемост към това, което се предлага, посочи Дончева.

Следващата точка в дневния ред от програмата бе разглеждането на първо четене на промени в Закона за политическите партии, освен нея в програмата бяха заложени и две проекторешения за създаване на временни комисии в парламента по казуса с Росенец и във връзка с полицейското насилие на протестите от миналата година.
БТА