Лечков вкара депутати, магистрати и НАП в „Кутията на Пандора”
Лечков вкара депутати, магистрати и НАП в „Кутията на Пандора” / cнимкa: DarikNews

Общинският пресцентър в Сливен разпространи сигнал, наречен „Кутията на Пандора – НАП Сливен”, в който се твърди с имена и роднински връзки за ощетяване на бюджета от кражба на ДДС в особено големи размери. Кметът Йордан Лечков потвърди пред Дарик, че документът е разпратен от негово име.

 

Показани схеми, в които са посочени депутата от ДПС Янко Янков, депутата от БСП и съпруга на Окръжния прокурор Пейчо Хитов. Споменат е и самият той, заедно с още няколко магистрати и служители на ДАНС. Нататък следват депутата от НДСВ Кръстанка Шаклиян, още двама депутати без имената им, директорът на НАП Мария Мургина, поделението в Бургас, директорът на НАП Сливен Петко Дюлгеров, заедно с още десетки данъчни служители, облагодетелствани фирми, счетоводни къщи. Над всички тях стои човек, който е определен като Биг бос.

 

В сигнала се твърди, че националния бюджет е ощетен и от укриване на данък печалба, НОИ – от невнесени осигуровки и укрити работни места, здравната каса – от невнесени здравни осигуровки, а общината – от невнесени местни данъци и такси от укрити имоти и умишлено грешно съставени декларирани ниски ставки. Нарушени били Кодекса на труда по чл. 107, ал. 1 и 2, по чл. 403/3/ и по чл. 414/3/, етичният кодекс по чл. 309 /1/, чл. 311/1/, чл. 313, чл. 318 и чл. 319 в продължаващо деяние с голям материален и финансов интерес. „Вземани са премии за всичко, което прави служебно-роднинска-приятелска-религиозна-финансова групировка „Пандора АД Сливен”, пише с в документа.

 

Кметският сигнал изтъква, че има многобройни неправомерно ощетени граждани, фирми и съкратени работници. Задават се въпроси от типа на: колко фирми са прекратили дейността си или са сменили седалищата си след поръчкови ревизии, колко от актовете на НАП са паднали в съда и къде са прокурорите, които трябва да следят за злоупотреби с власт, колко български граждани са неправомерно глобявани от НАП и „мачкани” от прокуратурата, за да си траят.

 

Задават се и редица други въпроси към институциите, а като послепис се предвижда, че ще се разболеят голяма част от тези служители и се апелира към всички лекари да не им дават болнични, за да „не протакат делата, които ги чакат”.

 

Отправя се и апел към всички, които разполагат с информация да я предоставят за проверка и препращане към отговорните служители на прокуратурата , ДАНС и МВР, за да бъде потърсена отговорност и сметка от виновните сега или след бъдещите парламентарни избори.

 

Изпратените материали можете да видите тук: