Кърпят дупките по Е-79 край Благоевград след студовете (СНИМКИ)
Кърпят дупките по Е-79 край Благоевград след студовете (СНИМКИ) / БГНЕС

Днес започна изкърпването на дупките, отворили се по протежението на главен път Е-79 от Благоевград до Симитли и на влизане в Кресненското дефиле.

Дупките, някои от които дълбоки до 5 см, се появиха след рекордните студове сковали страната с настъпването на новата година. Изкърпването им започна от изхода на Благоевград в посока Симитли. Акцията е по заповед на директора на Областно пътно управление инж. Иван Кунев.

Самото изкърпване на дупките се състои от няколко фази. Първо е разкопаването им, след това се продухват, следва нагряване и полагане на асфалтовата смес, която също се нагрява с горелка. Последното действие е трамбоване.

Кърпят дупките по Е79 край Благоевград след студовете (СНИМКИ)
netinfo

Кърпят дупките по Е79 край Благоевград след студовете (СНИМКИ)
netinfo

Заради ремонтните дейности движението по Е-79 на изхода на града при кв. "Струмско" е затруднено, извършва се на етапи само в едната лента, регулира се от сигналисти на пътно-поддържащата фирма.

Най-тежко е състоянието на изхода на Благоевград в посока Симитли. Същото е положението и веднага след местността "Полигона". Големи дупки са се оформили и на мостовете над река Струма, на мостовете след пътен възел "Брежани-Крупник". Осеян с дупки е и мостът след разклона за село Стара Кресна.

Източник: БГНЕС