Курсант в академията на МВР преби шофьор след засичане на пътя
Курсант в академията на МВР преби шофьор след засичане на пътя / Dariknews.bg, Хасково

20-годишен курсант в Академията на МВР е задържан в полицията, след като пребил на пътя в село Добрич 51-годишен мъж. Агресията на младежа била предизвиката, след като върастният мъж с колата си му засякъл пътя.

Пострадалият е настанен в хасковската болница със счупена скула и кръвонасядания, без опасност за живота.

Инцидентът станал в с. Добрич, на разклона за манастира с аязмо. 51-годишният Панчо Панев и негов приятел от Димитровград пътували натам с неговия „Мерцедес”.

Преди да завият наляво, Панев спрял, за да пропусне идваща кола. Следващата била „Фиат”, управляван от младежа. След като се разминали той набил спирачки и слязъл. Панев също спрял и тръгнал към момчето с намерението да му се извини. МВР-курсантът обаче, налетял върху него с юмруци, ритници и груби думи.

В колата с него имало още един младеж, който също се включил, след като от колата на Панев дошъл приятелят му и опитал да озапти побойника.

Двамата младежи оставили 51-годишния в безпомощно състояние на пътя и заминали, а приятелят на Панев подал сигнал на тел. 112.

Свидетели на случката станали възрастни хора от с.Добрич, които описали колата на нападателите. Веднага започнала акция по издирването на двамата мадежи.

Куриозно е, че на път за болницата в Хасково пребитият Панчо Панев сам видял в обратната посока да пътува „Фиат”-а с биячите. Веднага съобщил на полицията и малко по-късно младите мъже били задържани.

МВР-курсантът е в ареста за 24 часа.

Още новини от Хасково