„Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Къде е истината? Това е политическа лъжа и лицемерие". Това коментира бившият регионален министър Виолета Комитова, която днес е част от формацията на Стефан Янев „Български възход”.

„Приех поканата на генерал Янев, защото виждам, че има много сериозни намерения да обединява хората и да работи сериозно за тях. Той може да обединява различни групи хора. Ще го подкрепям в неговата работа, за да направим повече за гражданите. Познавам Ралица Симеонова, тя е много млад и амбициозен човек, разбира политиката. Тя говори нещо принципно във всички новосформирани партии. Навсякъде има такъв процес - много хора проявяват интерес, но не всички са отдадени на каузата. Изненада ме решението ѝ, но аз вярвам  в ген. Янев, той ще се раздели със съмнителни хора", каза Комитова.

Тя коментира и исканите от Министерството на регионалното развитие и благоустройство близо 4 млрд., които, според "Продължаваме промяната", са причината за разрива между ИТН с управляващото мнозинство и последвалото изтегляне на министрите от кабинета, довело в крана сметка и до успешния вот на недоверие. "И 3 млрд., и 30 млрд. лева да се дадат на МРРБ, не може да се направи нищо с тях, след като няма одобрени строежи, дори една копка не може да се направи. Въпросът е защо са искани тези пари - може би за да се раздават в аванси на фирмите", допусна бившият министър в служебните кабинети на Янев.
 
NOVA