/ БГНЕС
Комисар Деян Моллов е директор на Регионалната дирекция на „Гранична полиция“-Елхово. В тъмните часове на 29 май той обхожда района на акумулаторния завод до Долна баня. До него е колегата му граничен полицай. В тъмнината те виждат силует, приближават се и издават заповед лицето да се легитимира, но то не се подчинява на разпореждането.
 
Стоян Зайков убил бившата си жена в Костенец, потвърдиха от МВР

Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков. Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а беглецът отвърнал със стрелба по тях. С риск на живота си двамата полицаи тръгнали да го преследват. В напрегнатата ситуация, в опит да не бъде заловен, Зайков се самопрострелял.
 
Няма пострадали униформени при престрелката между полицията и Стоян Зайков

Часове по-късно от МВР съобщиха, че Зайков се е самопрострелял с пушка самоделка, 12-ти калибър. Силите на реда не използват оръжие с такъв калибър. Разследването на мястото на инцидента е продължило цяла нощ. За момента няма данни някой да е помагал на издирвания мъж.

МВР, пресцентър

Стоян Зайков бе в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете.

На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.
БГНЕС