/ БГНЕС
Няма пострадали униформени при престрелката край село Долна баня между служители на МВР и издирвания за две убийства в Костенец Стоян Зайков. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

БГНЕС

Според данните към момента Зайков се е самоубил. Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели, не са били по негова посока.
 
Издирваният за двойно убийство в Костенец Стоян Зайков се е самоубил

Министърът обясни, че органите на реда са предприели действия по отвличане на вниманието, след като повече от две седмици не успяваха да заловят заподозрения. Зайков е бил засечен в местност край Долна баня, но при опит да бъде задържан е открил огън срещу полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба.

След това се чул изстрел, като най-вероятно лицето се е самоубило, допълни министърът. Според информацията към момента, Зайков е разполагал с някакъв вид гладкоцевно огнестрелно оръжие.

полиция Зайков
БГНЕС

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други.
 
Няма данни някой да е помагал на Стоян Зайков

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъведения, сред тях и над 70 фотокапана.
БТА