Една четвърт от футболния отбор на Павликени вече го няма, за съжаление, каза кметът на града Емануил Манолов пред NOVA. Днес в Павликени е ден на траур в памет на четиримата млади мъже - играчи на тима, които загинаха в четвъртък при катастрофа между кола и ТИР край свищовското село Горна Студена.

Ден на траур в Павликени в памет на загиналите при катастрофа футболисти

Четиримата, които са от отбора в Павликени, който е в аматьорската лига, се прибирали от футболен мач. На знак „Стоп“ шофьорът на автомобила не спрял и пресякъл пътя на ТИР. След тежкия удар колата била смачкана до неузнаваемост и се наложило екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят загиналите.  Жертвите са Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов.

13 септември: Четирима младежи загинаха при катастрофа край свищовско село

Манолов добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона. "Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи", каза Манолов.

Най-младият от футболистите - Ивелин Ивов, е шофирал автомобила. Той е бил част от отбора от 2 месеца. Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения, напомни кметът.

"Случилото се е тежко за целия град, не само лично за мен. Благодарен съм, че всички са съпричастни", каза треньорът на отбора.

Съотборник на загиналите пък ги описа като прекрасни хора и много добри футболисти. 
nova.bg