Кметът на Павликени: Една четвърт от футболния ни отбор вече го няма, за съжаление

Една четвърт от футболния отбор на Павликени вече го няма, за съжаление, каза кметът на града Емануил Манолов пред NOVA. Днес в Павликени е ден на траур в памет на четиримата млади мъже - играчи на тима, които загинаха в четвъртък при катастрофа между кола и ТИР край свищовското село Горна Студена.

Ден на траур в Павликени в памет на загиналите при катастрофа футболисти

Четиримата, които са от отбора в Павликени, който е в аматьорската лига, се прибирали от футболен мач. На знак „Стоп“ шофьорът на автомобила не спрял и пресякъл пътя на ТИР. След тежкия удар колата била смачкана до неузнаваемост и се наложило екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят загиналите.  Жертвите са Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов.

13 септември: Четирима младежи загинаха при катастрофа край свищовско село

Манолов добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона. "Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи", каза Манолов.

Най-младият от футболистите - Ивелин Ивов, е шофирал автомобила. Той е бил част от отбора от 2 месеца. Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения, напомни кметът.

"Случилото се е тежко за целия град, не само лично за мен. Благодарен съм, че всички са съпричастни", каза треньорът на отбора.

Съотборник на загиналите пък ги описа като прекрасни хора и много добри футболисти. 
nova.bg