"Останах с впечатлението, че Христо Иванов знае какво искаше да му каже Ламбовски и това е причината той да не желае да проведе този разговор. Задавам тези въпроси, защото е важно не персонално за мен, а за цялата общественост кои са хората, които имат желание да управляват България и какви са техните послания. Цялата тази ситуация ми се стори странна и мисля, че трябва да бъде разяснена", обясни пред NOVA Кирил Радев.

Той е част от протестиращите и зададе публично въпросите си към Христо Иванов след видеото за Маджо, а вчера направи и видеоизявление във Фейсбук, за да обясни позицията си - защо не е доволен от отговорите на Христо Иванов по повод сценката на "Орлов мост".

Докладват на Христо Иванов за разговор с Маджо, той: Тихо! (ВИДЕО)

По думите на Кирил Радев след случката Христо Иванов дава обяснения в интервюта, които се разминават. Също така лидерът на "Да, България" два пъти обещава да говори с Ламбовски, но после казва, че не го е направил.

„В рамките на следващия ден имаше две интервюта на Христо Иванов, които се разминаваха по съдържание”, казва Радев.

„В живото си предаване Христо Иванов два пъти обещава, че след излъчването ще говори с Ламбовски, а след това казва, че такова нещо не се е случило. Не виждам, защо не го е направил, след като не се притеснява от такъв разговор и още повече, че е обещал”, добави Кирил Радев.

"Ако се вникне в детайлите, ще се види, че отговорите не са достатъчни", заключи Кирил Радев.

Кирил Радев, човекът с въпросите, недоволен от отговорите: Христо, кажи си

Александра Стеркова от младежката организация на „Да, България” смята, че това са обикновените рискове на живите връзки. „Всякакви хора могат да дойдат и да кажат каквото си пожелаят. Ние нямаме някакво притеснение по повод случилото се. Наблюдава се една целенасочена атака срещу Христо, но ние сме подготвени”, казва тя.

Кирил Радев заяви, че не иска да бъде краен в нито една посока на разговора. „Предлагам всеки един, който се интересува от ситуацията, да я изгледа детайлно. Освен вербалното поведение на участниците, можем да анализираме и жестовете им”, предложи той.

„Желанието ми е и да мога да отразявам протеста. Правя това с камера и микрофон, като се старая да разговарям с различни протестиращи. Бях на събитието на ГЕРБ, като репортер. Там получих множество удари, като е образувано и производство" , допълни Радев.