Борисов е част от проблема и няма как да бъде част от решението, каза кандидатът за лидер на партията
Кирил Добрев отправи своето видеобръщение към членовете на партията, които ще изират лидер на 12 септември. “Вярвам, че случващото се в държавата е много по-важно от която и да е лична кампания.

Не искам да остана безучастен, когато виждам, че силата и енергията на 130-годишната ни партия се разпилява във вътрешни противоборства. Не искам да оставам безучастен, когато виждам, че личните амбиции и лицемерието изпиват силата, енергията и ни завличат надолу”, заяви Добрев в предизборното си послание към социалистите.

“Заедно можем да дадем кауза на обществото, защото партията, партията сме всички ние, а не просто един човек. Кандидатирам се, защото съм възпитан винаги да търся решения, а не оправдания”, казва още опонентът на Нинова в битката за поста, за която има петима кандидати.

“Убеден съм, че можем да вървим заедно. Не обещавам депутатски места, нито удобни министерски кресла. Мога да работя, да върна БСП на върха. Там, където й е мястото", категоричен е Добрев.

"А след това? След това - решавате вие!”, казва още той в обръщението.

По-късно Добрев не остана безучастен и към предложенията, които направи премиерът за свикване на ВНС и нова Конституция.

"Борисов е част от проблема и няма как да бъде част от решението. И най-лошата конституция е по-добра от творенията, които могат да направят юридическите кадри на #ГЕРБ. Поставянето на тези въпроси в момента има две цели - да се спечели време за управляващите и да се избегне служебно правителство, съставено от президента. Заявката за оставка под условие показва, че въобще няма намерение за такава", е коментарът му на този ход от страна на управляващите.