/ БГНЕС
Това е първата реална крачка към изпълнението на проекта за обновяване и модернизиране на спешната помощ у нас. Стартирането и изпълнението на този проект е водещ приоритет за мен и моя екип, тъй като с неговото изпълнение ще дадем по-голям достъп на българските пациенти до Спешната помощ и ще извършим сериозна модернизация на парка. Това заяви министърът на здравеопазването на Кирил Ананиев след подписването на двата договора за доставка на нови линейки.

Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

„За този проект се говори вече няколко години. Той беше спиран, преработван. Имаше голяма опасност да загубим доста големи средства от ЕС“, припомни министър Ананиев.

„В момента, в системата на спешната помощ има 651 линейки. При направения преглед на тяхното техническо състояние се установи, че по-голямата част от тях са доста амортизирани. Това, което ще направим с изпълнението на тези два договора, е да подновим и модернизираме две трети от парка на спешната помощ“, обясни още Ананиев.

Бизнесът няма интерес за доставка на линейки във високопланинските райони

Общата стойност на двата договора възлиза на 38 300 640 лв. с ДДС. Първите 280 нови линейки трябва да бъдат доставени в следващите три години. Срокът за изпълнението на дейностите по пълната реализация на проекта е до 23 октомври 2021 г.
БГНЕС