/ снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
От ГЕРБ потвърдиха, че името на новия здравен министър е Кирил Ананиев. Още вчера се появи информация, че управляващата коалиция се е спряла на настоящия зам. финансов министър на овакантения пост в здравното ведомство.
 
Във вторник това индиректно заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.
 
Неофициално: Новият здравен министър ще е Кирил Ананиев

На въпрос на NOVA ще се наложи ли на хазната да си търси нов бюджетар, тя отговори: "Мисля, че финансовият министър е добър бюджетар, както и много подготвени директори на дирекция, така че дупката, която г-н Ананиев оставя, да бъде запълнена".
 
Заместник-председателят на парламента все пак заяви, че официално името на новия здравен министър ще бъде съобщено от премиера Бойко Борисов. Очаква се това да се случи в петък.

Малко по-рано днес обаче и лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров потвърди, че именно Ананиев ще заеме овакантения от проф. Николай Петров пост.
 
"Борисов предложи Ананиев по време на съвета на управляващата коалиция и възражения и дискусия нямаше", допълни той в интервю пред бТВ. "Обсъждани са били имена и от медицинската сфера, но се прие, че трябва да дойде мениджър на поста", поясни още Сидеров.
 
"Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър", коментира Сидеров.