/ Правителствена информационна служба
Министър Горанов е един от най-добрите министри, може би и най подготвеният. Правителството не е раздрусано. Това коментира вицепремиерът r министър на отбраната Красимир Каракачанов по БНТ във връзка с атаките срещу него от страна на криещия от се от правосъдието в Дубай бизнесмен Васил Божков

"Благодарение на него България има тази финансова стабилност и едни бюджети, които са едни от най-добрите в последните десетилетия от историята на България. Така че правителството не е раздрусано.", категоричен бе Каракачанов. Според него е нормално 10 месеца преди парламентрани избори да има атаки. 

"Тези хора, които организираха тези неща вчера, ги наричаме ренегати, хора, които са минали през 5-6 партии и сега се представят като новите морални стожери на обществото, такива, които ги и познаваме лично, благодаря"., каза още той по повод протестите, които искат оставката на правителството. 

Вицепремиерът обясни как се взимат решенията относно отпускането на мерките във връзка с разпространението на коронавируса. Според него ситуацията е стабилна и трябва да се мисли за икономиката. „В края на краищата няма вечни проблеми. Ние трябва да мислим за България и след като премине криза“, коментира Каракачанов.

От думите му стана ясно, че комуникацията между големия и малкия партньор в коалицията е добра и има чуваемост на различните предложения.
„Явно кризата прави комуникацията на партньорите по-добра. Факт е, че голямата част от нещата, които предлагахме, ставаха факт“, заяви военният министър.


Каракачанов е убеден, че животът на хората е най-важен и не приема критиките, че е имало всяване на психоза.

По отношение на предложението държавата да има роля на пазара на горивата, Каракачанов каза, че подкрепя идеята за държавни бензиностанции.

"Тайна ли е, че отдавна и бизнесът и хората говорят, че цените на горивата са ненормално високи? Какво е лошото в това, ако държавата може да създаде една държавна структура, която да регулира пазара на горива, за да могат и другите да се съобразяват с това, тоест, частните. Така, че това не е протекционизъм. Това, че имаме военни заводи, а не купуваме всяко парче желязо от чужбина, не е протекционизъм. Това е икономика. И е така в нормалните държави", заключи той.