/ БТА
ВМРО трябва да се върне не на жълтите павета, а по места - там, откъдето тръгна в началото. В последните седем-осем години в парламента местните структури свикнаха да чакат от централното ръководство да излизат всички инициативи. Това заяви за БТА почетният председател на партията Красимир Каракачанов.

След изборните резултати на ВМРО на предходните избори "две в едно" той се оттегли от лидерския пост. Начело на партията застанаха трима съпредседатели – евродепутатът Ангел Джамбазки и бившите депутати Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред МС след автошествие в София


ВМРО трябва да компенсира няколко празноти, които допусна във времето – най-вече по отношение на местните структури и активизирането им по отношение на житейските проблеми на хората, подчерта Каракачанов. Според него по места хората на партията трябва да са по-активни. Той посочи, че ВМРО има 240 общински съветници в цялата страна, сред които от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и др.

"Аз съм казал, че не излизам в политическа пенсия, но помагам на новото ръководство", посочи още Каракачанов.

Един от съпредседателите - Искрен Веселинов, изрази надежда, че ВМРО ще върви към победи. В следващите дни ще има първо събрание на избраните ръководни органи. Има набелязани както цели, така и конкретни задачи, каза той.

Днес от ВМРО организираха протест пред Министерския съвет заради покачването на цените на електроенергията, храните и услугите.
БТА