Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов / БГНЕС
Корупция има, но от подобни дебати, от които някой може да си вдигне рейтинга или поне така си мисли, файда няма да има, файда - йок. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов при дебатите по вота на недоверие към правителството за провал в политиката за борба с корупцията.

Нинова: Оглушителното отсъствие на премиера от залата е самопризнание

Много добре знаете, че този вот няма да мине, коментира той. Би имало ефект, ако се говори конкретно какво трябва и как да се направи, посочи Каракачанов. Той предложи да има конструктивен диалог, а не патетични речи или неверни информации с кухи обвинения.

Цачева видя спекулации и неверни твърдения в тезите на БСП за вота на недоверие

Вицепремиерът отбеляза, че са предприети не малко мерки. Той посочи, че корупцията не е само по висшите етажи на властта, а тя започва от най-обикновения чиновник, който, по думите му, мачка българския гражданин.

Борисов за корупцията: Водим огромна битка, до 2-3 години ще се справим

Каракачанов отбеляза, че през есента вицепрепремиерът Томислав Дончев е предложил цяла програма от мерки по всички министерства за облекчаване на всички режими, при които хората чакат за получаване на един, друг или трети документ. Мерки се взимат и по по-горните етажи на властта, добави той.