Министърът на правосъдието Цецка Цачева
Министърът на правосъдието Цецка Цачева / БГНЕС
Министърът на правосъдието Цецка Цачева е категорична, че да се твърди, че правителството на ГЕРБ и „Обединение патриоти” не може и не иска да противодейства на корупцията, е дълбоко невярно. В парламента депутатите обсъждат внесения от БСП вот на недоверие към кабините "Борисов 3", за който социалистите избраха темата провал на борбата с корупцията.
 
Нинова: Оглушителното отсъствие на премиера от залата е самопризнание

Цачева се позова на социологическо изследване на „Евробарометър”, според което гражданите на много други европейски държави също посочват, че в страните им се шири корупция. Министърът се обърна към инициаторите на вота от „БСП за България” с думите: „Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза”.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева
БГНЕС

„Да се твърди, че няма воля, че нищо не се прави, че няма политики, е дълбоко невярно”, посочи още тя и подчерта, че темата за борбата с корупция настина трябва да седи в дневния ред на обществото.

Борисов за корупцията: Водим огромна битка, до 2-3 години ще се справим

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с това социално явление, а като аргумент за това тя посочи гласувания и обнародван в Държавен вестник нов антикорупционен закон, както и променените разпоредби в НПК. „

Когато говоря, че правителството провежда антикорупционни политики, няма как да не се върна на предизборната платформа на ГЕРБ и да направя един кратък анализ с предизборната платформа на левицата. Колеги от ляво, знаете ли колко пъти вие споменавате във вашата предизборна платформа за системна борба с корупцията – нула”, отбеляза още правосъдният министър.