Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Вицепремиерът е наредил да се извади от списъка за продажба, ако се окажат дюни
Прекратена е тръжната процедура за продажба на поземления имот в местността „Герени“, община Созопол, съобщиха от военното министерство. 

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е прекратена процедурата за провеждане на търга за продажба на поземления имот с идентификатор № 67800.1.187 с площ 19,847 дка, който се намира в Созопол, местност „Герени“, община Созопол, област Бургас, гласи информацията на Министерството на отбраната. Решението е въз основа на приключила проверка, разпоредена от министъра на отбраната. По банков път ще бъдат възстановени сумите на участниците за закупени тръжни книжа и внесени депозити за участие в търга.

В коментар за Dariknews.bg вицепремиерът заяви, че е разпоредил спиране на продажбата заради появилата се информация, че става въпрос за дюни край морето.

"Тъй като става въпрос за имот, за който се твърди, че са дюни, съм разпоредил да се провери и ще бъде изваден от списъка за продажба", обясни Каракачанов. Той поясни, че през това време трябва да се произнесат екоминстерството и съответните държавни органи, за да се изясни статутът на земята.