Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС, архив
България е готова на компромиси, ако Скопие спре с глупостите. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

България плътно до Северна Македония за ЕС
 
Ние сме готови на компромис, ако в Скопие спрат да фалшифицират историята, спрат с антибългарската политика и спрат да тормозят хората, които се наричат българи в Македония. Позицията на Франция, която отказа да бъде определена дата за преговори за членство на Северна Македония в ЕС, показа колко съм бил прав, като предлагах твърда и категорична позиция, подчерта Каракачанов.
 
Не може са има договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество, а само преди няколко дни в Северна Македония са празнували национален празник "Въстанието против българския фашистки окупатор", каза вицепремиерът. Според него това говори, че нищо не са научили и ще трябва да почакат, да почетат и да размислят. Имаме време, ние не бързаме, те бързат, подчерта Красимир Каракачанов.

Каракачанов: Македония - в антрето на ЕС, докато си спомни, че сме я освободили от сръбско робство
 
Преди два дни се проведе поредното заседание на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси между България и Северна Македония. Комисията още не си е тръгнала, а от мои източници знам, че резултатите са нулеви, добави военният министър.
БТА