/ ThinkStock/Getty Images
Гъстата мъгла, която се настани над София, но и не само, постепенно се вдига и до края на деня и утре се очаква съвсем да изчезне. Днес и утре в страната времето ще бъде облачно. От северозапад-запад над страната ще премине лек атмосферен фронт, който ще донесе превалявания, предимно от дъжд, особено по-късно днес. Това сочи краткосрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

сняг зима куче
ThinkStock/Getty Images

Жълт код заради мъгли и ниски температури на места
 
В сряда ще се появи и северозападен вятър в Дунавската равнина, който ще изчисти изцяло появилите се навсякъде мъгли. Започналите днес превалявания от дъжд ще продължат и утре на места в страната, а в планините - сняг.
 
В четвъртък и петък времето ще бъде по-стабилно. Отново високо налягане от Централна Европа ще се настани над Балканите. Затова в петък може да има отново моменти с по-ниска видимост на места и за кратко мъгли.
 
Температурите ще се повишат, очакват се на места над 0, времето ще се усеща по-меко.
Температури от минус 15 до 15 градуса през декември
 
В края на тази седмица обаче и в началото на следващата средиземноморски циклони ще определят времето и отново ще застудее.
 
Още в събота ще започнат превалявания главно на изток и в южните части на страната, като в планините ще е сняг, а в равнинните части и сняг, и дъжд. Тези превалявания ще продължат в неделя, понеделник, вторник и дори сряда другата седмица.
 
След това за малко ще спрат и в края на следващата седмица се очаква нова порция превалявания.

елха коледа зима сняг
ThinkStock/Getty Images

Ледената красота на зимата (СНИМКИ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg