/ ThinkStock/Getty Images
През нощта ще има разкъсана облачност. В Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между 11 и 16 градуса.
 
В 4.54 ч. на 23 септември настъпва астрономическата есен, съобщават от НИМХ-БАН.

кафе
ThinkStock/Getty Images

В неделя облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в източните райони ще се ориентира от изток, а в останалата част от страната ще стихне. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за септември.

ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце в следобедните часове, без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 23 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

времето
ThinkStock/Getty Images

В началото на новата седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и рязко застудяване. Облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България - умерен.

Дневните температури временно ще се повишат, повече в източната половина от страната, където на места ще достигат 30-33 градуса. В северозападните райони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще започне понижение на температурите.

Котка есен
ThinkStock/Getty Images


ЧАРЪТ НА ЕСЕНТА В СНИМКИ

През нощта срещу вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15-20 градуса. Само на отделни места, главно в източните райони, ще превали слаб дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА