/ Thinkstock/Getty Images
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността в западните райони, където на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг - между 13 и 17 градуса.

Времето в следващите дни: повече слънце сутрин, следобед с превалявания (ВИДЕО)
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в часовете преди обяд по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще достигнат 13-17 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините облачността ще е по-често значителна, като повече слънчеви часове ще има в Източна България. На места главно в югозападните масиви ще има краткотрайни превалявания, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса
 
В четвъртък и петък ще има и слънчеви часове, но ще бъде и с по-значителни временни увеличения на облачността. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони - придружен с гръмотевици.
 
В четвъртък вятърът временно ще бъде северозападен, към вечерта в източните райони отново ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него през нощта срещу петък и в петък ще нахлува сравнително хладен въздух. Дневните температури ще се понижават, като в петък максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса.
В петък привечер облачността над по-голямата част от страната ще намалее.

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА