Намериха трупа на новородено, изхвърлено във „Водното огледало” в Кърджали. Издирването на бебето започна вчера, когато млада жена потърси помощ след раждане, като съдбата на новороденото беше неясна. Днес беше източена водата от река Арда откъм кв. „Възрожденци” в града и след направените претърсвания бе открит трупът на бебето.
 
Вчера следобед в районното управление на МВР в Кърджали бил подаден сигнал, че млада жена потърсила помощ след раждане в района на река Арда в града, като съдбата на бебето била неясна. Говорителят на ОДМВР-Кърджали Нина Стефанова обясни, че веднага били организирани полицейските екипи на Районното управление, на Охранителна и Криминална полиция и започнали издирвателни действия за намиране на новороденото момченце.

Намериха изхвърленото във Водното огледало на Кърджали бебе
 
„Направени са претърсвания в района на „Водното огледало“. Тази сутрин, в 08:30 ч., съгласувано с общината е източена водата и на брега на р. Арда към кв „Възрожденци“ е открит трупът на бебето. Тялото е транспортирано за аутопсия за Съдебна медицина в кърджалийската болница, за да се изяснят какви са причините за смъртта“, каза Стефанова.
 
Все още обаче не е ясно какво точно се е случило. Установено е единствено, че на 18 декември в района на „Водното огледало“ 27-годишната жена е родила дете. Към 16:00 ч. състоянието ѝ се влошило и родилката е потърсила медицинска помощ в местната болница. Жената обяснила къде точно е родила детето, като там бил изпратен полицейски екип.
 
„Наблюдаващият прокурор може да каже дали има привлечен някой като обвиняем или все още се работи само със свидетели по случая. Жената е под полицейска охрана в болницата. Пусната е заповед за задържане за срок от 24 часа. Тя ще остане в болницата под полицейска охрана“, посочиха още от полицията в града.

Източиха Водното огледало в Кърджали, за да търсят труп на бебе
 
Досъдебното производство по случая е образувано за убийство, извършено от майка върху детето ѝ и във време на раждането или веднага след него. Подобно престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години.
 
По непотвърдена информация, това е седмото раждане на 27-годишната жена.