/ Инерком България
Какво
96373
Какво
  • Какво
Бъдещият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова се държа предпазливо, леко отбранително, а визията й беше убрана и делова, напълно допустима за първата й телевизионна изява. Коментарът направи комуникационният експерт Любомир Аламанов по повод интервюто на NOVA с Върбакова.
 
Той оцени като правилен ход излизането й от анонимност и я посъветва да заложи на публичния си пиар при окончателното придобиване на бизнеса на ЧЕЗ България.
 
Гинка Върбакова: Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво

Поведението на Гинка Върбакова беше леко дръпнато, сякаш не й беше много комфортно, коментира Любомир Аламанов. Той беше благосклонен към визията на дамата с бизнес за милиони.
 
Облеклото й по думите му било "обрано и делово, без крещящи елементи". "Тя е в нейния кабинет, в нейната среда, идват някакви хора да я снимат, все още сделката не е приключила, тя все още няма обществена функция, така че това е допустимо", обясни експертът.  
 
Върбакова за Инерком пред NOVA: Аз съм крайният собственик

Според Аламанов Гинка Върбакова е избрала правилната стратегия да излезе от анонимност и да бъде показана с лицето си по телевизията. Присъствието на другата дама от съвета на директорите на фирмата е вид подкрепа, и въпреки че не е препоръчително при такива изяви, е добра стъпка, щом я кара да се чувства спокойна. 
 
"По мой вкус щеше да бъде много по-добре, ако беше дала по-широка пресконференция с повече представители на медии, да отговаря малко повече на въпроси, но очевидно в момента не може или няма право, докато не е приключила сделката. Може би това беше някакъв компромисен ход от нейна страна", коментира още той.
 

nova.bg


Върбакова: Смяната на собствеността на ЧЕЗ няма да промени услугата

Аламанов препоръча на Гинка Върбакова да заложи на добър пиар специалист за бъдещите си изяви.
 
"В момента, когато приключи сделката, 1/3 от България ще зависи от нейната фирма, да има ток. Във всеки момент, в който това не се случи, изобщо всички проблеми,свързани с една компания, ще се струпват на нейната глава. Тя ще отнася негативното отношение на хората все повече и повече", заяви Аламанов.