Ако сделката за придобиване на ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще е нарушаване на инвестиционния интерес, заяви Гинка Върбакова в ексклузивното интервю за NOVA.
 
"Смяната на собствеността на ЧЕЗ не променя по никакъв начин услугата, която крайният потребител ще получава, нито цената, която ще заплаща", обеща тя.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка
 
Бизнесдамата от Пазарджик заяви, че от 20 години е в частния бизнес, а от 10 години се занимава с енергетика, и в частност - с фотоволтаици. „Аз съм едноличният собственик на компаниите. Това се вижда от Търговския регистър”, заяви Върбакова.
 
Гинка Върбакова призна, че компанията, която участва в процедурата, е на 1 година: "Това е компания, зад която стоят моите компании. Фирмата е създадена специално за сделката. Затова тя няма опит и е с капитал от 50 хиляди лева. Според българското законодателство, тя можеше да е и с 2 лева капитал".

Върбакова за Инерком пред NOVA: Аз съм крайният собственик
 
Запитана как банката си гарантира, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „Практиката е при такъв вид финансиране да бъдат залагани акциите на дружеството, тоест това е напълно позната във финансовите среди практика”. И допълни, че активите на нейните компании се оценяват на около 100 милиона лева.
 
"Нашето име беше в медиите от една година. И досега никой не ни потърси, за да ни попита кои сме", каза Върбакова.
https://nova.bg/