И днес продължава разчистването на бензиностанцията, върху която снощи падна кран. Инцидентът стана на булевард "Никола Вапцаров" в София.

Трима души пострадаха. Те са в силен шок след случилото се.

Двама от пострадалите след падането на кран в София остават в болница

По думите на Боряна Маринкова, говорител на болница "Токуда", където бяха настанени след инцидента ранените, едната жена дори вече е изписана. Под наблюдение в болницата са оставени другите двама пострадали.

Кадри от падането на крана върху бензиностанция в София (ВИДЕО)
netinfo

Резервоарите на бензиностанцията не са повредени. Няма опасност от изтичане на гориво. Все още обаче има риск кранът да срути покривната конструкция на обекта.

Кран падна върху покрива на бензиностанция, трима пострадаха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Техническа повреда на спирачките е вероятната причина за рухването на крана, съобщи техническият ръководител на обекта Тодор Стефанов. По думите му причината не била в товара, а че спирачките не са удържали.

Каква е най-вероятната причина за падането на кран върху бензиностанция?

Според очевидци, които живеят в близките блокове, кранът бил на тази строителна площадка от около година и половина.

Става въпрос за спонтанна техническа повреда, заяви Иво Диков, управител на фирмата изпълнител на обекта. Подобна повреда можела да се случи и на най-добрите. Той увери, че документацията на крана е изрядна. Машината е преминавала всеки месец необходимия технически преглед.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков уточни, че в 9.00 ч. представители на фирмата ще отидат в районната администрация с всички документи на обекта.

Източник: Novanews.bg