Кабил предлага ново име за неговото министерство
Кабил предлага ново име за неговото министерство / netinfo
Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил предлага ръководеното от него ведомство да се преобразува в Министерство на земеделието, храните и селските територии. Това са трите основни политики, които свързват цялата верига от производство до предлагане на пазара, заяви в „Седмицата” на Дарик министър Нихат Кабил.

Министърът допълни, че тази година съгласно изготвените константивни протоколи обезщетение ще получат стопани със 100 % пропаднали площи заради сушата. Издадени са 6098 протокола, очаква се до края на месеца да приключи огледът на 100% пропадналите площи. Ако трендът на цената на пшеницата продължава да върви нагоре, най-вероятно това ще се отрази и на цената на хляба, прогнозира Кабил.

Според министъра на земеделието и горите трудно ще се намерят средства за изграждане на нови полигони и площадки против градушките. Системата от полигони срещу градушка у нас включва областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен. В тази система не попада обаче район като Добричко, където преди дни градушка нанесе много щети в шест села.