/ БГНЕС
Йенс Столтенберг: НАТО не иска да има нова студена война
100851
Йенс Столтенберг: НАТО не иска да има нова студена война
  • Йенс Столтенберг: НАТО не иска да има нова студена война
Да сме готови за руски ракети отвсякъде, призова генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на официално посещение в България. Ракетите на Русия може да достигнат европейските градове и да бъдат използвани във въоръжен конфликт, заяви Столтенберг след среща с българския премиер.
 
България не е троянският кон на Русия в НАТО, тя е най-дисциплинираният съюзник на алианса, посочи от своя страна премиерът Бойко Борисов.
 
Йенс Столтенберг: България е високо ценен съюзник на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари за ангажиментите на страната ни в НАТО и за подкрепата, която оказваме на Република Северна Македония по пътя и за членство в алианса. Той коментира и договора за неразпространение на ракетите със среден и малък обсег.

БГНЕС

"НАТО не иска да има нова студена война, затова призоваваме Русия да спазва този договор. Защото ракетите, които разполага Русия, може да достигнат европейските градове и да бъдат използвани във въоръжен конфликт. Ние трябва да бъдем подготвени и за свят без този договор, свят в който Русия може да разполага своите ракети", коментира той.

Борисов и Столтенберг обсъждат сигурността и отбраната на Западните Балкани (ВИДЕО)

България е най-лоялният член на НАТО, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

БГНЕС

Поканата към Йенс Столтенберг е дошла много преди да стане ясно, че в България ще пристигне и руският премиер Дмитрий Медведев. На днешната среща с генералния секретар на НАТО енергийни проекти не са коментирани, уточни Борисов.