Издирват човек на Баретата, заподозрян за убийството на Боби Цанков
Издирват човек на Баретата, заподозрян за убийството на Боби Цанков / снимкa: пресцентър МВР

Второ денонощия антимафиоти от полицейската дирекция в Благоевград издирват криминално проявен мъж от Долни Богров, успял да избяга от хотел "Бац" в Петрич. Криминалистите разполагат с информация, че той е съпричастен към убийството на радиоводещия Боби Цанков и е приближен до Златомир Иванов - Баретата, потвърдиха за Дарик източници от прокуратурата в Пиринско. Двама криминално проявени мъже бяха арестувани вчера по време на специализирана акция в Петрич. От тази сутрин масирана полицейска операция се провежда и на територията на Сандански.

Мъжът, чието име до този момент официално не се съобщава, е бил отседнал в петричкия хотел, собственост на кабелния бос в южния град Христо Бацанов. В хотела той пребивавал заедно със задържаните вчера Иван Величков - Горублянския и Филип Христов - Фил. Мъжът от търсената от МВР група успял да скочи от терасата на втория етаж на хотела. Акцията по задържането им ръководил началникът на сектор БОП в Петрич Велизар Йовов.

Лично антимафиотът Велизар Йовов потропал на врата на хотелската стая и още преди отварянето й, извикал на тримата да се обличат, защото трябва да ги закарат за разпит в петричката полиция. В този момент от балкона скочили Фил и издирваният мъж, който също е от Долни Богров. Въпреки засиленото полицейско присъствие в пограничната община мъжът все още не е открит.

Иван Величков - Горублянския  е бил транспортиран в София. Заедно с него е бил предаден и приятелят му Фил, който е бил обявен за общодържавно издирване. По време на претърсване н хотелската стая е открита фалшива лична карта и други вещи, които също са предадени на столичната прокуратура.