Изборния ден в страната започна нормално, но на места имаше затруднения.

В Старозагорска област изборният ден стартира без проблеми. В избирателния район има общо 493 секционни избирателни комисии, които отвориха точно в 7 часа. Машинен вот е възможен в 326 секции. За 27-и район са осигурени и 287 400 бюлетини. Кандидатите за народни представители в 27-ми МИР – Стара Загора, са общо 234. Те ще се борят за 11 места в 49-ото Народно събрание.

Секциите в област Русе са общо 336, като в 290 от тях ще се гласува машинно. Това означава, че над 95% от избирателите в региона ще могат да гласуват чрез електронно устройство. Само в 46 секции ще се гласува с хартиени бюлетини, като 12 от тях са допълнителните. По предварителни данни от ГРАО броят на избирателите в региона е 202 236, като най-много те са в община Русе 144440. 

302 226 пловдивчани могат да упражнят правото си на глас днес в извънредните парламентарни избори, като за първи път ще гласуват 1 876 избиратели. Изборният ден започна нормално. Най-много са избирателите в район „Централен“, а най-малко в „Западен“.

Изборният ден във Варна започна спокойно. 
Малко повече от 400 000 са имащите право на глас в областта. Секциите са 653. Осигурени са 406 000 бюлетини. В 542 от секциите има машини. В областта са разположени и повече от 640 устройства за видеонаблюдение. Камерите ще работят в реално време и по време на броенето на бюлетините.

Фалстарт на изборите в Градец – не могат да пуснат машината за гласуване.

След рестартирането на устройството, то все пак е тръгнало. Това обаче е отнело около 10 мин. „Поставих картата за избиране. Натиснах съответните бутони. Чух звук, че съм гласувал, но не излезе бюлетина, а празен бял лист“, обясни гласоподавателят. Наложи се устройството да бъде отворено. Председателят на комисията отказва да обясни какъв е проблемът, но стана ясно, че той е звъннал и е уведомил РИК. Гласувалият човек няма право да изрази своя вот втори път, защото вече е гласувал с машината, въпреки че бюлетината е била празна. 

Спокойно е започнал изборният ден и в Пернишка област. В първа секция в областния град машината за гласуване не е заработила, поради което е предприето преминаване към изцяло хартиен вот. Членове на няколко секционни избирателни комисии (СИК) тази сутрин не са се явили навреме, но е имало кворум и те са отворили в уречения час. Има случай и на секретар, който не е дошъл при отварянето на СИК, който обаче ще бъде заменен от член на същата секция.

Нормално започна изборният ден във Врачанско. Имало е проблем с една от машините за гласуване, който вече е отстранен. Има и неявил се член на 9-членна СИК, той ще бъде заменен, но секцията е отворена и работата в нея тече нормално.  

В Сливен охраната на изборните помещения през изминалия ден протече нормално. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Служители на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен, са пряко ангажирани с охраната на изборните места. Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

15 000 полицаи ще охраняват изборите в днешния ден. До момента в МВР са приети 596 сигнала за нарушения във връзка с изборите и са образувани 130 наказателни производства, свързани с изборните права на гражданите. 

От МВР допълват, че е създадена и специална организация в изборния ден за реакция при евентуално подадени сигнали по имейл за поставени в взривни устройства в избирателни секции, които се намират в училища
БГНЕС/БТА