Изборите в Кюстендил - най-купените провеждани досега?
Изборите в Кюстендил - най-купените провеждани досега? / снимка: DarikNews.bg, Кюстендил
И „Атака” скочиха срещу резултатите от вота в Кюстендил
53376
И „Атака” скочиха срещу резултатите от вота в Кюстендил
  • И „Атака” скочиха срещу резултатите от вота в Кюстендил

Като най-купените избори определиха от „Атака” частичния местен вот в Кюстендил. Националистите обмислят да поискат касиране на вота в града, съобщи Десислав Чуколов.

„Изборите вчера в Кюстендил бяха решени в циганската махала. Това, което видяхме, е един груб пазарлък. Обикаляйки в секциите станахме свидетели на невероятни неща – как влизат циганите в тъмната стаичка и се чува от вътре глас „Аз сега за кой да гласувам”. До последно на тези хора им е казвано” коментира депутатът.

„Ето резултатите от циганските секции. Очевидно е, например, че повече от половината проценти на РЗС идват от девет секции, които са само в циганската махала. От 108 секции в цялата община. Едва ли в циганската махала са привърженици на европейските консерватори, на нова Конституция”, обясни още той.

„БСП е в също положението. Голяма част от техните реални гласове, които са отразени в ОИК, са получени от там. БСП имат общо 3123 гласа за община Кюстендил, около 1000 гласа са от девет секции от циганската махала. Само може да си направите извода”, заяви Чуколов.

Българските избиратели оттеглят подкрепата си за управляващите от ГЕРБ, това според СДС е изводът от проведените частични избори в Кюстендил. „Коалиция за Кюстендил”, чийто гръбнак е изграден от СДС, спечели 14 общински съветника на вота в града.

БСП ще имат седем общинари, а с четирима съветника ГЕРБ ще бъдат трета сила в бъдещия общински съвет - на една нога с ЛИДЕР и с един общинар повече от РЗС, съобщават от синия пресцентър. Заради „добрата си програма” левицата спечели ромските гласове, допълват от „Раковски 134”. От СДС призоваха всички загубили участници в местния вот да не блокират работата на общината чрез повторно касиране на изборите.

По-рано през деня и премиерът Бойко Борисов коментира резултатите от местния вот в Кюстендил. Според него БСП са купили изборите в Кюстендил. „Видяхте, че отново БСП сгреши и ако трябва да им отговоря по същия начин, защото БСП купиха изборите. В другите места пък ГЕРБ спечели. Проверете в ромския квартал в Кюстендил колко гласове има БСП и колко има ГЕРБ”, заяви Борисов и уточни, че според него разликата е около 1000 гласа в полза на БСП.