/ ThinkStock/Getty Images
Директорът на Дирекция „Социална политика“ към Министерство на отбраната Иво Антонов, чиято снимка, на която той позира пред танк с протегната за нацистки поздрав ръка, предизвика премиера Бойко Борисов да поиска оставката му, се извини чрез открито писмо.

Още един министерски служител показал снимка с нацистки поздрав (СНИМКА)
 
Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”, пише в него и обяснява, че снимката била направена "преди повече от десетилетие" пред стар немски танк във Военноисторическия музей.


 
„Категорично заявявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма. Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия и мъжеството и храбростта на техните другари, ветераните от Втората световна война” пише Антонов, който уточнява, че не членува в политически партии и не се числи към нито една партийна или политическа квота.

Уволниха министерския служител, позирал до танк с нацистки поздрав
 
„Още веднъж поднасям дълбоките си извинения на цялото българско общество и моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми” завършва откритото писмо.