документи
документи / БГНЕС, архив
Отново скандал с нацистки поздрав от човек в управлението-в социалните мрежи се появи снимка на Иво Антонов, директор на Дирекция „Социална политика“ към Министерство на отбраната, който изправен до танк и отправя нацистки поздрав. Скандалът достигна и до кулоарите в парламента, от където председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Антонов е уволнен от министерството преди минути.
 
"Знаете, когато излязоха тези снимки на зам.-министъра вчера, той си подаде оставката, а премиерът беше категоричен и я прие. Бойко Борисов е разпоредил да бъде уволнен служителя на Министерството на отбраната, който също има подобни снимки. Ние сме категорични и сме заявили принципната си позиция, че подобни снимки и изказвания няма да търпим", коментира Цветанов.

Още един министерски служител показал снимка с нацистки поздрав (СНИМКА)
 
Той се извини на всички за неудобството. Правителството прави много добри неща, а ние трябва да отговаряме на такива скандали, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ.  Той посочи, че не се притеснява от реакцията на Европа за скандала със снимките.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав
 
"Всеки един подобен случай има достатъчно доброжелатели, които ще сезират европейските ни партньори. Аз съм убеден, че с поведението, което ГЕРБ е показал в ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромис с европейските ни ценности", посочи Цветан Цветанов.