Змията хапе най-силно, когато знае, че умира. Това пишат от ареста отстранена кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. В понеделник двете жени бяха осъдени на първа инстанция съответно на 20 и 15 години затвор за искане на подкуп. Непосредствено след прочитането на присъдата Иванчева и Петрова, които в продължение на 4 месеца бяха под домашен арест, отново бяха върнати в ареста. Днес в социалните мрежи бе разпространено тяхно писмо, в което обвързват присъдата си с разкритията, които извършвали на свобода, както и с намеренията на Иванчева да се кандидатира за предстоящите евроизбори.

Иванчева беше осъдена на 20 години затвор


 
В писмо, написано на ръка, и разпространено във Фейсбук от техни симпатизанти, Десислава Иванчева и Биляна Петрова твърдят, че са върнати в ареста, защото докато били навън не успели да им запушат устата.
 
Според двете жени осъдителните им присъди идвали точно сега заради намеренията на Иванчева да се кандидатира за евровота.

В писмото те призовават хората да съберат подписи в тяхна подкрепа, така че да могат да се регистрират в ЦИК.

Десислава Иванчева е издигната за евродепутат
   

Петрова и Иванчева допълват, че при оправдателна присъда е трябвало да се върнат в община „Младост”, но властите не можели да допуснат това, тъй като „очевидно не са пуснали всички обещани строежи и не са взели всички апетитни общински имоти.”

Двете жени пишат още, че у дома имали интернет и можели да разследват измамите на управниците.

По думите им докато били под домашен арест, разкрили злоупотреби с бащата на Иван Гешев и с главния архитект на София Здравко Здравков.
 
Иванчева и Петрова отново твърдят и че СРС-тата по делото са подправени и в техните записи не се говори за никакви пари освен за дарения.

Десислава Иванчева: Истината винаги побеждава