ИТН предложиха да се създаде временна комисия, която да разследва дейностите на Агенция “Митници” и евентуалното участие на министъра на финансите в оставка Асен Василев в корупционни практики.

След акцията на ДАНС – Петя Банкова и още шестима души са задържани (СНИМКИ/ВИДЕО)

Депутатите приеха да се гласува създаването на комисията за митниците като следваща точка в дневния ред след дебата за създаването на комисия за разследване на „Балкански поток“.

В подкрепа на предложението гласуваха народните представители от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ" и един депутат от "БСП за България". Против бяха народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България".

От ПП се обявиха „против“, защото според Венко Сабрутев това противоречи на правилата. Той каза още, че само през последната седмица Агенция "Митници" е хванала 170 кг кокаин и 108 кг марихуана. "Вие пазите наркобизнеса", обърна се Сабрутев към депутатите. 

агенция Митници
БГНЕС


Василев за операцията на ДАНС: За мен това е акция по сплашване на шефката на митниците

Припомняме, че Държавната агенция Национална сигурност и Антикорупционната комисия проведоха операция на територията на София и страната. Извършиха обиски в кабинета и дома на шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова, а след това я изведоха за разпит. По първоначална информация се разследва организирана престъпна група за контрабанда, подкупи и пране на пари.
 

Седем задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници”. Това съобщиха за NOVA източници от разследването. Сред тях са директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС, БТА