Искра от неизправна инсталация може да е причина за пожара
Искра от неизправна инсталация може да е причина за пожара / cнимкa: Sofia Photo Agency

Пожарът на ул. „Цар Самуил” и „Пиротска” в София не е възникнал нито от забравено барбекю, нито от гръмнал газов бойлер. Това каза за Дарик доктор Деница Денчева, близка на пострадалото семейство. Тя разказа какво децата – Теодора и Ива са споделили пред нея за инцидента.

"Ивчето, голямата дъщеря каза, че първо е влязъл дим откъм външната врата, след това и огън, при което те са се качили нагоре към терасата, за да са на чист въздух. Оттам са започнали да викат за помощ, и оттам вече всичките са скачали. Ники е бил горе, на тази тераса, на която е барбекюто, и е правил нещо действително, но като е замирисало отдолу на пушек той е слязъл на долу, за да им помага и да види какво става", каза Денчева.

Според нея: "Не е от барбекюто, категорично, те нямат и газов бойлер. Имат газова печка, но не е и оттам. Те не са били включени. Но до тях има тавански помещения, които са необитаеми и пълни с боклуци. Дали случайно запалване или нарочно, или искра от неизправна инсталация, защото там инсталацията не е сменяна". 

Доктор Денчева каза още, че следовател е разпитал децата вчера.

Разговор с д-р Деница Денчева очаквайте утре сутрин в "Дарик кафе"