Интензивни преговори между първите две политически сили преди връчването на първия проучвателен мандат. Според ГЕРБ-СДС преговорите с „Продължаваме промяната-Демократична България” са „далеч от точката на замръзване”.

"Разговорите и работата на работните групи продължават. Има сериозна близост в политиките на двете коалиции и дори почти пълни съвпадения”, заяви в ефира на NOVA Росица Кирова. 

Георги Ганев: Не бих приел да бъда министър (ВИДЕО)

Продължаваме промяната – Демократична България потвърдиха за напредък. Но докато първата политическа сила очаква ПП-ДБ да обяви имената на министрите в проектокабинета, оттам предупредиха: „Не сме на игралната площадка, за да си предлагаме игрички и да се тестваме. Имената които се предлагат би трябвало да бъдат посочени ясно на лидерска среща. Не е нужно да става пред медиите”. Това коментира Георги Ганев.

Той отрече някой да е говорил с него за поста на министър на финансите. "За пръв път от вас чувам. С мен до момента по тази тема не е говорено", каза още той. И допълни: "Аз не бих приел да бъда министър. Независимо с кой мандат, независимо подкрепен от кого, защото не смятам себе си за достатъчно квалифициран за човек, който управлвява хора".

От ГЕРБ-СДС са категорични, че при общо управление трябва да имат свои предсатвители в Министесрския съвет. Засега обаче те нямат намерения да пристъпят към преговори с останалите парламентарно представени партии, преди всички възможности с вторите да се изчерпат.