/ МВР
Интензивен е трафикът на гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция и Турция, съобщиха на страницата си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Русе“, „Кардам“, „Видин“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили. 

Трафикът е интензивен на  ГКПП „Кулата“ по границата с Гърция за товарни автомобили, в двете посоки. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево" и „Лесово“ на изход за товарни автомобили. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове.
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

Йоанна Димитрова/БТА