/ БТА
Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция е интензивен, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. Информацията за трафика е към 6:00 часа. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Кардам“ на изход за товарни автомобили. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Камиони над 7,5 тона не могат да преминават през румънския граничния пункт „Вама веке“ в петък, събота и неделя до 31 август. 

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ трафикът е интензивен на вход за леки автомобили.

„Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили на вход. В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за модернизация на пункта. Това налага реорганизация на движението на преминаващите превозни средства и времето за преминаване на граничния пункт може да се удължи. 

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ за леки автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
Таня Тодорова/БТА