Има сигнали за злоупотреби в Пловдивския филиал на ТУ
Има сигнали за злоупотреби в Пловдивския филиал на ТУ / netinfo

Районната прокуратура проверява сигнал за административни нарушения в Пловдивския филиал на Техническия университет-София. Проверката е образувана по жалба на студентка, от края на миналата седмица, от Факултета по машиностроене и уредостроене (ФМУ). В нея момичето твърди, че липсва официален документ, който да докаже, че се обучава там. Това съобщи говорителят на прокуратурата Даниела Начева.

Липсата е установена, когато тя се е опитала да поднови студентските си права, след прекъсване през 2006 година. По случая е възложена проверка и на полицията.

Скандални разкрития за нарушения в Пловдивския филиал направи и председателят на Българския студентски съюз Кръстьо Карамански. Той представи списък с имената на 94 студенти, които имат повече от два изпита, които са взети успешно, но няма официален документ за това.

Не мога да коментирам скандала, тъй като от 20 февруари не съм заместник-директор във Пловдивския филиал. Подадох си оставката, но не заради този случай, а заради други нарушения, с които не бях съгласен. Това заяви за Дарик доц. Димитър Алексиев, бивш заместник-директор на Технически университет-София, филиал Пловдив, по повод на изявленията на студенти за множество административни нарушения там.

В момента тече и вътрешна проверка на факултетите по електроника и автоматика и по машиностроене и уредостроене.

Други новини от Пловдив