"Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС продължават преговорите за съставяне на правителство

През целия ден текат разговори за съвместно управление между Николай Денков и Мария Габриел, в които участват и представители на двете политически сили. Те бяха прекъснати за известно време по обяд. По-късно в кабинета на председателя на Народното събрание отново влязоха номинираният за премиер Николай Денков, съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ и съпредседател на „Зелено движение“ Владислав Панев, както и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Сутринта в кулоарите на парламента Николай Денков каза, че разговорите продължава и днес, има напредък, и посочи, че се обсъждат различни имена, като се търси най-подходящото за съответната позиция лице.

За МВР се търси експерт, специалист, неполитическо лице, доказало се в работата си, добави още Николай Денков.

Още преди изборите казах, че единственото добро е експертно широко правителство, коментира пред медиите и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му  Мария Габриел и Николай Денков водят преговори и са много близко до взимане на решение.

Борисов уточни, че ГЕРБ-СДС не са предложили експерти в проектокабинета с втория мандат. "Партията на промяната искат сами да си носят отговорност,  включително с  политически лица", обясни той.
 
Теодора Цанева, Нелли Желева/БТА