“Прокуратурата не трябва да се използва като бухалка. Това, което виждаме, е едно активизиране на прокуратурата - за няколко дни свърши повече работа, отколкото за последната една година”. Това заяви акад. Николай Денков от ПП относно искането за сваляне на имунитета на Бойко Борисов от страна на Софийска градска прокуратура.

“Държавата трябва да бъде управлявана и то от народните представители, които имат мнозинство. Това, което виждаме е опит да бъде бламирано решението на гласоподавателите. В момента, в който първите две сили казаха, че са готови да управляват видяхте какво се случи”, каза още акад. Денков.

Относно реализацията на втория мандат акад. Денков заяви, че има размразяване на преговорите с ГЕРБ и днес се очаква да се срещне с Мария Габриел.

“Трябва да продължим разговорите, първо ще се видим с нея, за да уточним кои са важните мерки, за да продължим напред, а след това ще има и официална среща”, поясни още Николай Денков.

Относно бъдещото отпадане на Асен Василев от кабинета акад. Денков подчерта, че това трябва да бъде обсъдено. “Освен, че не трябва да има партийни лица, то трябва да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкова лесно да се намери министър на финансите”, коментира още той.