Винаги сме вярвали в истинското правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който тази вечер присъства на протестите в София, които започнаха пред президентството. Коментарът му е в отговор на въпрос за поискания депутатски имунитет на Бойко Борисов.

Петков заяви, че протестиращите са гарантът, че България ще има европейско правителство, което ще направи реформите, така че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези хора, които от сутрин до вечер се опитват да подслушват, да връщат старите системи назад, да ни насочват към Евразия, да се опитват да казват, че мирът в Европа е като си заврем главата под храстите, няма да стане, заяви още Петков.

По-рано от държавното обвинение съобщиха, че Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. - бивш министър – председател и депутат в 49-ото Народно събрание. 

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Единственият депутат в сегашния парламент с тези инициали, който е и бивш премиер, е Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова председателя на ГЕРБ Бойко Борисов сам да се откаже от имунитета си. Това се посочва в позиция на партия „Възраждане“, изпратена до медиите.

От партията припомнят, че Костадинов сам се е отказал от своя депутатски имунитет, за да може Прокуратурата да го разследва за твърденията, че е всявал паника, говорейки против противоепидемичните мерки, налагани заради COVID 19.
Рени Никифорова/БТА