/ office@ilhankyuchyuk.eu
Илхан Кючюк - председател на Младежко ДПС с обръщение по повод 22-рия рожден ден на организацията.

"На 1 ноември се навършват 22 години от учредяването на Младежко ДПС. Този рожден ден е по-различен, защото няма да го празнуваме хиляди събрани на едно място. Заедността като представа за човешката близост, сега се трансформира в контакт с електронните устройства. Телефонът и компютърът замениха общуването очи в очи, да се надяваме за кратко.

Илхан Кючюк: Защитата на споделените ни ценности ни обединява и ни прави европейци

Въпреки това Заедността като концепция за живот е част от нашето съществуване и остава жива. Тя е част от един различен възглед за младия човек, който го прави съпричастен с хората, споделящ неговите идеи и убеждения.

Ето защо сърдечно благодаря на д-р Доган, че ни даде възможност да живеем ЗАЕДНО. Да израстваме всекидневно както в политически, така и в чисто човешки план. Благодаря на г-н Карадайъ, че като първи председател на Младежко ДПС положи основите на дългия път на най-голямата младежка организация в Европа. Благодаря и на всички наши приятели, които допринесоха за това, което сме днес.

Въпреки глобалната затвотреност, ние оставаме отворени към света, защото съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Защото сме доказвали, че сме не само част от модерното българско общество, ние участваме активно в неговото съграждане.

Продължаваме да гледаме на света с оптимизъм и сме готови да създаваме свят на възможностите. Тези 22 години невинаги са били лесни, често пъти нашата ценностна система е била подлагана на изпитания, но сме устоявали.


Илхан Кючюк организира конференция за Механизма на ЕС за правовата държава

За разлика от други ние дълбоко осъзнаваме, че бъдещето не ни принадлежи, ако не работим усърдно за него днес. Ако инвестираме в образование и наука, ако споделяме опит и сме подготвени за утрешния ден сами ще оценим този път на модерното движение. За тези 22 години осъзнахме, че препятствията идват при нас, за да бъдат преодолявани.

И ако ме питате какво пожелавам на движението утре - ще отговоря така: Бъдещето на Младежко ДПС е днес! Честит рожден ден!",
се казва в съобщението.