/ БГНЕС
"Благодаря на всички военнослужещи и цивилни служители от състава на въоръжените сили, защото хората са нашият най-важен капитал. Те са нашият фокус и приоритет за развитие". Това каза министърът на отбраната Стефан Янев по време на анализ, представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.  

"Ние разчитаме на хората, посветени на тази професия – на патриотите, които добре разбират необходимостта от служба пред родината".

По думите му усилията, които полога ръководството на Министерството на отбраната, ще бъде именно към тях.

БГНЕС


На въпрос колко са незаетите длъжности в армията, Янев отговори, че всички незаети длъжности скоро ще бъдат обявени за конкурс. "Ресурс има достатъчно за всички незаети длъжности да има назначени", допълни той.

"Дискутирахме да увеличим порционните пари за военнослужещите от 120 на 200 лв. на човек от 1 април", каза още министърът.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев се запозна с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2021 г. На него присъстваха министърът на отбраната Стефан Янев, народни представители, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили.