/ БГНЕС
"Трябва да намерим начин за излъчване на управление, което да предотврати свличането към този хаос. Аз имам такова притеснения и всички трябва да го признаят - ние не просто отиваме към нови избори, а към един нов парламент, който също ще бъде ялов и няма да излъчи управление."

Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. "В края на деня ще трябва всички да си охладим ума и да се завърнем към преговорите", категоричен беше той.

БСП спира преговорите с „Продължаваме промяната“, не иска Петков за премиер

Иванов каза, че не е виждал информацията от ДАНС за наличието на руски шпиони, но е чувал за нея. "Моята информация за изгонването на руски дипломати е от 18 май и става въпрос за прилагането на принципа на пропорционалност, който е залегнал във Виенската конвенция. Русия до момента имаше около 118 души, а България има под 10 души в Москва, това е драстична диспропорция. Затова за мен това решение има своето рацио", посочи още Христо Иванов.

Той заяви, че акредитираният дипломатически персонал, който се експулсира е не повече от 10-на души.

Запитан дали би посъветвал "Продължаваме промяната" да оттеглят Кирил Петков като премиер, за да върнат БСП на масата за преговори, лидерът на "Да, България", заяви, че не изключва всички възможни варианти. "Не очаквайте от мен да се присъединя към поставянето на условия. Най-лесно се фокусираме върху персони и така сме се докарали до тази ситуация. Нека да си говорим за действия, за съдебната реформа например и да видим кой е готов на тази крачка за България", заяви Иванов.

Мирослав Иванов: Кирил Петков е нашата кандидатура за премиер

"Нямаме политическа задача да се присъединяваме към нечии обвинения. Но от ден първи сме казвали, че коалицията ни не е добре сглобена и не взима добре решения. Но е по-добре от това страната да отива в хаос", категоричен беше Христо Иванов.