Гьокче: Нямаме нищо общо със скрилия се от правосъдието турски гражданин
Гьокче: Нямаме нищо общо със скрилия се от правосъдието турски гражданин / БГНЕС, архив

Турският посланик Сюлейман Гьокче е категоричен, че той и служителите от дипломатическата мисия нямат нищо общо с изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, който прегази двама мотористи край Драгоман, а след това не се яви пред съда.

Демонстранти са се опитали да нахлуят в сградата на турското посолство, обяви посланикът на Турция у нас. По думите на Сюлейман Гьокче в интервю за БНР това е станало вчера сутринта, а полицията е успяла да предотврати нахлуването.

"Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Това предизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана. Мотористите се върнаха вечерта и бяха още по-многобройни. Доколкото разбирам, днес ще протестират отново", каза посланикът.

"Българският съд взима решението. Ние нямаме нищо общо. Това е проблем на българските власти", каза още дипломатът по казуса с Бекташ.

Синът на загиналите в катастрофа мотористи: Ще вярвам, че ще има правосъдие

Мотористи се събраха на протест пред Съдебната палата и турското посолство вчера заради укрилия се от правосъдие Фарук Бекташ, който на 24 юли помете с колата си двама мотористи край Драгоман. Гастарбайтерът се движил с по-висока от допустимата скорост, излязъл от лентата си за движение и блъснал мотора, с който пътували Бойко и Таня Бойкови, като след удара колата излетяла от мостово съоръжение. Бекташ е тестван за употреба на алкохол и пробата е отрицателна.

Катастрофа край Драгоман взе две жертви (ВИДЕО)

С постановление на прокурор той бе привлечен като обвиняем за нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на двама души и задържан за срок до 72 часа. С определение на Софийски окръжен съд от 28 юли 2016 г. спрямо обвиняемия бе взета мярка за неотклонение „домашен арест" , което прокуратурата протестира с мотив, че е налице реална опасност извършителят на престъплението да се укрие.

Обявиха за издирване гастарбайтера, обвинен за смъртта на 2 души при катастрофа

Оказа се, че Бекташ е избягал от правосъдие и не се яви вчера пред Софийския апелативен съд, където беше представляван от служебен защитник. Съдът постанови той да бъде задържан и го обяви за общодържавно издирване.