Синът на загиналите в катастрофа мотористи: Ще вярвам, че ще има правосъдие един ден
Синът на загиналите в катастрофа мотористи: Ще вярвам, че ще има правосъдие един ден / Thinkstock/Getty Images

Осъзнах, че турският гражданин Фарук Бекташ ще избяга още когато го пуснаха под домашен арест. Това каза синът на убитото от турския шофьор семейство мотористи Владимир Бойков пред bTV.

Нормално е да очакваме правосъдие, но при така стеклите се обстоятелства преглъщаме и продължаваме напред, това е България, коментира Владимир Бойков. Ще вярвам, че ще има правосъдие един ден, допълни той.

Катастрофа край Драгоман взе две жертви (ВИДЕО)

Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова загинаха при катастрофа край Драгоман на 24 юли. Те бяха пометени от Фарук Бекташ. Гастарбайтерът се движил с по-висока от допустимата скорост, излязъл от лентата си за движение и ги блъснал, като след удара, колата излетяла от мостово съоръжение. Бекташ е тестван за употреба на алкохол и пробата е отрицателна.

С постановление на прокурор той бе привлечен като обвиняем за нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на двама души и задържан за срок до 72 часа. С определение на Софийски окръжен съд от 28 юли 2016 г. спрямо обвиняемия бе взета мярка за неотклонение „домашен арест" , което прокуратурата протестира с мотив, че е налице реална опасност извършителят на престъплението да се укрие.

Обявиха за издирване гастарбайтера, обвинен за смъртта на 2 души при катастрофа

Оказа се, че Бекташ е избягал от правосъдие и не се яви вчера пред Софийския апелативен съд, където беше представляван от служебен защитник. Съдът постанови той да бъде задържан и го обяви за общодържавно издирване. Междувременно мотористи започнаха протести пред съдилища и звена на МВР. Те потърсиха и съдействието на турското посолство у нас, за да бъде изправен Бекташ пред съда.