Горя колата на сина на свидетелка по делото срещу братя Галеви
Горя колата на сина на свидетелка по делото срещу братя Галеви / снимка: БГНЕС

Колата на сина на Лидия Павлова - един от свидетелите по делото срещу братя Галеви, е била запалена, съобщиха от полицията в Кюстендил. "Ауди"-то на 22-годишния Иван Павлов, паркирано на ул. "Николаевска" в Дупница, пламнало на 25 май около 3.45 часа, допълва bTV.

Огънят бил потушен от Районната служба за пожарна безопасност, която е оценила щетите като сериозни. Причините за палежа са в процес на установяване.

Като журналист от регионалния вестник "Струма" Павлова бе сред първите, опълчили се публично срещу дупнишкото дуо и разказала в публикациите си как се вземат решенията в града. Тя бе и един от основните свидетели по делото срещу тях за организиране и ръководене на престъпна група за рекет.

Конфликтът между журналиста и двамата бизнесмени датира от 2008 година, когато синът й бе пребит от техния бодигард Георги Градевски-Конъна в местно заведение. Павлова подаде жалба в полицията, която бе последвана от заплахите на Ангел Галев и Пламен Христов да я оттегли. "Братята" предупредили, че ще се погрижат 18-годишният тогава Иван да се сдобие с реномето на тежък ползвател на наркотици.

Писменото оплакване все пак събуди реакция в МВР и бившите барети, заедно с обкръжението им, бяха арестувани. Последва обаче бърза смяна на костюмите. Галеви се кандидатираха за народни представители и бяха освободени.

Враждата бе разпалена отново в началото на 2010 г., когато синът на Павлова бе пребит в бар в Дупница на Нова година, а колата й осъмна с нарязани гуми и надраскано купе.

Братя Галеви продължават да липсват от полезрението на МВР, след като изчезнаха малко след обявяване на присъдите им в началото на май. Докато първите в държавата споделят надеждите си осъдените бизнесмени да бъдат намерени, усилията по откриването им все още са безплодни.