Гледат мярката на младежа, убил майка си в столичния квартал „Младост“

/ БГНЕС
Софийски градски съд разглежда днес мярката на обвинения за убийството на 43-годишната си майка кв. "Младост".
 
Жена е открита мъртва в столичния квартал „Младост“, издирват сина ѝ

На 17 април към 18.30 ч. в полицията беше получен сигнал за открито тяло на 43-годишна жена в столичния квартал "Младост". След като познати не успели да се свържат с жената, решили да посетят жилището, в което е отседнала и открили трупа й. Пристигналите полицейски екипи установиха следи от насилие по тялото, нанесени й били множество удари по главата.
 
Задържаха 21-годишен мъж, заподозрян за убийството в „Младост“

През нощта на 18 април във влака София - Варна, на гара Гора Оряховица, за извършеното тежко престъпление беше задържан 21-годишен мъж. Ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова съобщи, че задържаният е син на жертвата. Двамата са пристигнали в София на 16 април, за да бъде настанено момчето в клиника за лечение на наркомании. Отседнали са в жилище на позната на жертвата.

БГНЕС

Прокурор Русинова заяви, че извършителят е криминално проявен и се е лекувал в психиатрични заведения. Директорът на СДВР Георги Хаджиев допълни, че мъжът дава изключително нелогични и неясни обяснения, които най-вероятно са продиктувани от приема на наркотици. Извършителят е с досъдебно производство за опит за грабеж на казино във Варна; има криминални регистрации за хулиганство и за грабежи.
 
Разкриха подробности за жестокото убийство на жена, извършено от сина ѝ

Полицията е проследила комуникацията му в интернет, разпитани са и лица от обкръжението му. Според прокуратурата евентуалният мотив за тежкото убийство е финансов. Налични са доказателства, че малко преди смъртта на майката е имало скандал между нея и сина й.